اصلی ترین دلایل شکست استارتاپ ها
?
اصلی ترین دلایل شکست استارتاپ ها
در دنیا استارتاپ ها، شکست حداقل یک فرصت یادگیری در نظر گرفته می شود. اما به همان اندازه که از یک بازی خوب درباره شکست صحبت می کنیم. واقعیت این است که شکست بد است. همانطور که هیچ کس در روز عروسی خود برای طلاق برنامه ریزی نمی کند. هیچ کس شرکتی را با این فکر راه اندازی نمی کند: «آره، این یکی شروع کننده من خواهد بود. دفعه بعد درست می گیرم.» هیچکس نمیخواهد شکست بخورد. اما اکثر استارتآپها شکست میخورند.
بر اساس بررسی کسب و کارهای نوپا تقریبا همه شرکت های جدید شکست می خورند. 50 درصد بعد از پنج سال و 70 درصد بعد از 10 سال شکست می خورند. داده های آن ها نشان داد که 46 درصد از تمام شرکت ها به دلیل ناتوانی شکست می خورند. این دسته شامل همه چیز می شود، از قیمت گذاری احساسی تا عدم تجربه در ثبت سوابق تا عدم پرداخت مالیات را شامل می شود. 30 درصد بعدی به دلیل تجربه نامتعادل یا نداشتن تجربه مدیریتی شکست می خورند. 11 درصد دیگر نیز به دلیل فقدان تجربه در زمینه کالا یا خدمات شکست می خورند.
1- عدم توجه به نیاز بازار
اولین دلیل از 7 دلیل اصلی شکست استارتاپ ها عدم توجه کافی به نیاز بازار است. بزرگترین دلایل شکست استارتاپ ها این است که محصولی را ایجاد می کنند که بازار آن را نمی خواهد. تناسب محصول و بازار به شدت ضروری است. شاید آن ها راه حلی برای مشکل خود پیدا کرده اند و در نظر نگرفته اند که افراد دیگر نیز این مشکل را ندارند. شاید قبلا محصولات بهتری وجود داشت. یا شاید بازار برای آن آماده نبود. یا شاید جهان فقط به چیزی که آن ها در آنجا عرضه می کردند نیاز نداشت.
شما باید به این مورد حتما توجه داشته باشید. قبل از شروع کار بررسی دقیقی داشته باشید تا بازار هدف خود را شناسایی نمایید. بدون شک در صورت عدم وجود بازار هدف مناسب استارتاپ شما قبل از شروع شکست خورده است. چیزی حدود 42 درصد استارتاپ ها شامل این موضوع می شوند. تولید محصول یااراده خدماتی بدون نیاز بازار به آن ها که در نهایت منجر به شکست می شوند.
2- نداشتن تیم مناسب
یک کلیشه در سرزمین استارتآپ این است که استارتآپ مانند کودک، همبنیانگذار و همسر شماست. مانند بسیاری از کلیشه ها، حقیقت زیادی در آن وجود دارد. تیم شما می تواند استارتاپ شما را بسازد یا شکست دهد. زیرا 23 درصد استارت آپ های شکست خورده به خوبی این موضوع را می دانند.
ولی با این حال برخی تمایل به فعالیت به تنهایی دارند. اگر شما نیز در این دسته قرار می گیرید. حتما سری به مقاله 6 نکته عالی در رشد یک کسب و کار تک نفره بزنید.
هم سو و هم مسیر بودن تمام اعضای تیم اسارتاپ شما مورد دیگری است که اهمیت بسیاری دارد. صرفا کافی است یک یا دونفر در تیم شما ساز مخالف بزنند. یا اینکه کار خود را به خوبی انجام ندهد. درنتیجه به زودی استارتاپ شما با شکست مواجه می شود.
3- مسائل مربوط به قیمت و هزینه
بهترین راه برای فهمیدن اینکه چگونه محصول خود را قیمت گذاری کنید این است که روی آن قیمت بگذارید. سپس ببینید چه اتفاقی می افتد. آیا تعداد زیادی ثبت نام دریافت می کنید که نشان می دهد شاید بتوانید قیمت را افزایش دهید؟ یا کسی به سمت آن نمی یاید که به شما پیشنهاد میکند باید قیمت را پایین بیاورید؟ آیا می توانید هزینه های شرکت خود را تامین کنید و همزمان با آن نقطه شیرین نه خیلی گران و نه خیلی ارزان مواجه شوید؟
متأسفانه، یکی از دلایل شکست استارت آپ ها این است که نمی توانند در این مورد به یک تعادل برسند. انعام دادن به هر یک از طرفین می تواند به معنای شکست شرکت شما باشد. چیزی حدود 18 درصد استارتاپ ها نیز با این موضوع دست و پنجه نرم می کنند. در نهایت به دلیل عدم توانایی به رسیدن در تعادل به کل با شکست روبرو می شوند.
جهت مطالعه ادامه این مطلب بر روی لینک روبرو کلیک نمایید. 7 دلیل اصلی شکست استارتاپ ها
?