مدیریت پروژه
?
مدیریت پروژه
مدیریت پروژه شامل برنامه ریزی و سازماندهی منابع یک شرکت برای حرکت یک کار، رویداد یا وظیفه خاص به سمت تکمیل است. این می تواند شامل یک پروژه یکبار یا یک فعالیت مداوم باشد. منابع مدیریت شده شامل پرسنل، امور مالی، فناوری و مالکیت معنوی است.
مدیریت پروژه اغلب با زمینه های مهندسی و ساخت و ساز، و اخیرا مراقبت های بهداشتی و فناوری اطلاعات (IT) در ارتباط است. این مقوله معمولا دارای مجموعه ای پیچیده از اجزا است. که باید تکمیل و به صورت مجموعه ای برای ایجاد یک محصول کارآمد مونتاژ شوند.
صرف نظر از اینکه صنعت چیست، مدیر پروژه تقریبا شغل مشابهی دارد. کار او کمک به تعریف اهداف پروژه و تعیین زمان تکمیل اجزای مختلف پروژه و تعیین اینکه هر کار توسط چه کسی انجام می شود، می باشد. آن ها همچنین روال های کنترل کیفیت ایجاد می کنند تا اطمینان حاصل شود که اجزای تکمیل شده دارای استاندارد خاصی هستند.
بررسی دقیق تر
به طور کلی، فرآیند مدیریت پروژه شامل مراحل زیر است:
- برنامه ریزی (Planning)
- شروع (Initiating)
- اجرا (Executing)
- نظارت (Monitoring)
- بسته شدن (Closing)
از ابتدا تا انتها، هر پروژه به طرحی نیاز دارد که در آن نحوه بیرون آمدن کارها، نحوه ساخت آن ها و چگونگی اتمام آن ها مشخص شود. به عنوان مثال، در معماری، طرح با یک ایده شروع می شود. به نقاشی ها می رسد و سپس به پیش نویس نقشه می پردازد و هزاران قطعه کوچک در بین هر مرحله جمع می شوند. معمار فقط یک نفر است که یک قطعه از پازل را ارائه می دهد. مدیر پروژه همه چیز را در کنار هم قرار می دهد.
هر پروژه معمولا بودجه و بازه زمانی دارد. مدیریت پروژه همه چیز را بدون مشکل، به موقع و با بودجه حفظ می کند. این بدان معناست که وقتی زمان بندی برنامه ریزی شده به پایان می رسد. مدیر پروژه ممکن است تمام اعضای تیمی را که روی پروژه کار می کنند حفظ کند تا طبق برنامه به پایان برسد.
بیل گیتس علاوه بر خدمات بسیاری که در زمینه کامپیوتر ارائه داده است. جملات انگیزشی بسیاری نیز دارد. که پیشنهاد می کنم جهت مطالعه جالب ترین و مهم ترین آن ها مقاله جملات انگیزشی بیل گیتس را حتما مطالعه نمایید.
انواع مدیریت پروژه
برای درک دقیق تر از این که مدیریت پروژه چیست، نیاز به شناخت انواع مدیریت پروژه نیز داریم. انواع مختلفی از مدیریت پروژه برای برآوردن نیازهای خاص صنایع خاص یا انواع پروژه ها ایجاد شده است. این انواع در ادامه می آیند.
1- مدیریت پروژه آبشاری (Waterfall)
این روش شبیه به مدیریت پروژه سنتی است. اما شامل این نکته است که هر کار باید قبل از شروع کار بعدی تکمیل شود. پله ها خطی هستند و پیشرفت در یک جهت، مانند آبشار، جریان دارد. به همین دلیل، توجه به ترتیب کارها و زمان بندی ها در این نوع مدیریت پروژه بسیار مهم است. اغلب با تکمیل وظایف کوچک تر و شروع کارهای بزرگتر، اندازه تیم کار بر روی پروژه افزایش می یابد.
2- مدیریت پروژه چابک (Agile)
صنعت نرم افزار کامپیوتر یکی از اولین صنعت هایی بود که از این روش استفاده کرد. مدیریت پروژه چابک با مبنایی که از 12 اصل اصلی مانیفست چابک نشات گرفته است. یک فرایند تکراری است که بر نظارت مداوم و بهبود تحویلات متمرکز است. در اصل، محصولات با کیفیت بالا نتیجه ارائه ارزش مشتری، تعاملات تیمی و سازگاری با شرایط فعلی کسب و کار است.
مدیریت پروژه چابک یک رویکرد متوالی مرحله به مرحله را دنبال نمی کند. در عوض، مراحل پروژه به موازات یکدیگر توسط اعضای مختلف تیم در یک سازمان تکمیل می شود. این رویکرد می تواند بدون نیاز به راه اندازی مجدد کل روش، خطاها را پیدا و برطرف کند.
3. مدیریت پروژه ناب (Lean)
این روش کاملا در مورد اجتناب از اتلاف وقت و منابع است. اصول این روش از شیوه های تولید ژاپنی گرفته شده است. ایده اصلی پشت آن، ایجاد ارزش بیشتر برای مشتریان با منابع کمتر است.
روش ها و انواع مدیریت پروژه بسیار بیشتر از موارد ذکر شده در اینجا است. اما این ها برخی از رایج ترین آن ها هستند. نوع مورد استفاده به ترجیح مدیر پروژه یا شرکتی که پروژه آن در حال مدیریت است بستگی دارد.
جهت مطالعه ادامه این مطلب بر روی لینک روبرو کلیک نمایید. مدیریت پروژه چیست؟
?