ترسیم DFD جهت پایگاه داده
?
ترسیم DFD جهت پایگاه داده
DFD اولین بار توسط De Marco در سال 1978، و پس از آن توسط Sarson & Gane در سال 1979 معرفی شد. نحوه ترسیم DFD برای پایگاه داده در زمینه منابع انسانی بسیار اهمیت دارد. یکی از دلایل استفاده از آن این است که بر خلاف فلوچارت ها چندین عمل و پردازش را به صورت همزمان و شبکه ای نشان می دهد.
تعریف کلی DFD
تمامی سیستم ها ورودی هایی را دریافت کرده و به خروجی تبدیل می کنند. یکی از مواردی که نشان دهنده یک سیستم ایده آل است این است که آن سیستم بدون نیاز به تصمیم گیری انسانی خودش را بازتنظیم کند. برای مثال می توان به شرکت تولیدکنندگان لباس اشاره کرد. در این شرکت ها معمولا لباس ها به یک رنگ همانند سفید تولید می شوند. این لباس ها در انبار ها نگه داری می شوند. این شرکت ها با استفاده از سیستم هوشمندی که ایجاد کرده اند تقاضای بازار را فهمیده. پس از درک تقاضای بازار قبل از وارد کردن اجناس به داخل بازار با توجه به تقاضا های موجود برای رنگ ها، آن ها را رنگ آمیزی می کنند.
یکی از مواردی که کمتر به آن توجه می شود وجود زیر سیستم هاست. هر سیستم دارای یک سری زیر سیستم است. این زیر سیستم ها معمولا به هم پیوسته هستند. در یک سازمان یا ارگان این زیرسیستم ها و سیستم ها و ارتباطات میان آن ها با روش هایی به صورت گرافیکی نمایش داده می شوند. این روش های گرافیکی به ما در شناسایی مرز های این سیستم ها و همچنین اطلاعات موجود در آن ها کمک بسیاری می کنند. نمودار جریان داده های یا Data Flow Diagram که به اختصار DFD گفته می شود، یکی از این روش ها می باشد.
در دنیا امروزه شیوه تبلیغات به کلی دست خوش تغییر شده اند. یکی از مسائلی که می توانید به شما در فروش بیشتر کمک کند، ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ است. پیشنهاد می کنم جهت کسب اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله فروش بیشتر با ریتارگتینگ یا ریمارکتینگ را از دست ندهید.
دلایل استفاده از DFD
دیاگرام جریان داده (Data Flow Diagram) توانایی ترسیم جریان اطلاعات مربوط به هر فرآیند یا سیستم را داراست. این این دیاگرام ها برای نشان دادن ورودی دادهها، خروجیها، نقاط ذخیرهسازی و مسیرهای بین هر مقصد، از نمادهای مشخص مانند مستطیل، دایره و پیکان به علاوه برچسبهای کوتاه نوشتاری استفاده میشود. همین امر سبب راحتی کار با این نوع داده های گرافیکی می باشد. یکی از اصلی ترین دلایل استفاده از آن ها نیز همین سادگی کار با آن هاست. از این دیاگرام ها میتوان برای تجزیه و تحلیل سیستم موجود یا مدلسازی سیستم جدید استفاده کرد.
یکی از قابلیت های جذاب دیاگرام جریان داده، بیان موارد دشوار به صورت تصویری است که درک آن ها را ساده می کند. این ساده سازی برای ارائه مطالب به افراد فنی و غیر فنی هر حوزه بسیار کاربردی است. به همین دلیل است که دیاگرام جریان داده پس از این همه سال همچنان در میان سازمان ها و ارگان ها بسیار محبوب است.
عناصر اساسی در DFD
دیاگرام جریان داده شامل چهار عنصر اصلی است که وجود آن ها در دیاگرام ها به نوعی ضروری و مهم است:
- موجودیت ها: این عنصر به طور معمول به صورت خارجی است. یعنی بیرون از سازمان وجود دارد مانند: مشتری، مثلا مشتری یک درخواست دارد و تمام فرآیندها در سازمان به مشتری ختم می شود.
- پردازش (فرآیند): می توانند نشان دهنده ی کل سیستم باشند و با اسم یا صفت نشان داده میشوند (مثل نمودار محتوایی) و میتوانند یک سیستم فرعی باشند و با اسم یا صفت نشان داده میشوند(سیستم حقوق دستمزد، پاداش، حضور و غیاب مربوط به سیستم اصلی منابع انسانی). همچنین می توانند به صورت فعالیت هایی که انجام می شوند باشند که به صورت فعل نشان داده می شوند.
- انبار داده ها: با یک اسم نشان داده می شوند که داده ها را توصیف می کند و نشان می دهد که یک سری داده ها ذخیره می شوند(مثل اطلاعات دانشجویان، اساتید، ثبت نام، بیماران و …) و معمولا با حرف D نشان داده می شود.
- جریان داده ها: نشان دهنده ی حرکت داده ها از یک شخص، مکان ،یا یک چیز است که رابطه ی بین موجودیت ها و فرآیند ها را نشان می دهد و به صورت یک سری اسامی است . داده ایی را که حرکت می کند را توصیف می کند، جهت فلش جهت حرکت داده را نشان می دهد.
جهت مطالعه ادامه این مطلب بر روی لینک روبرو کلیک نمایید. نحوه ترسیم DFD برای پایگاه داده
?